perjantai 16. syyskuuta 2016

Melkein viikon kesäloma!

Tämä viikko alkoi maanantaina vielä töiden merkeissä aamuvuorolla, jonka jälkeen sain painaa työpaikkani oven loppuviikoksi omalta osaltani kiinni. Se on nyt loppuviikko kesälomaa. Ihanaa. Kesällä olimme mieheni ja lasteni kanssa kolme viikkoa kesälomalla, joista yksi viikko jäi nyt syksyllä pidettäväksi. Loma on aina loma, on sää mikä tahansa. Sanonpa vain että tämä viikko on kyllä ollut aivan mielettömän kaunis ja suhteellisen lämmintäkin on ollut.

Vanhempi lapsista sai viettää alkuviikosta kaksi päivää isovanhempien luona ja kotiutui reissultansa tiistaina ehtoon puolella. Me puolestamme saimme antaa itsestämme kaiken pienimmälle lapselle.

Viikkoon on mahtunut monen moista. On ollut elokuvissa käyntiä, ystävän kanssa kaffettelua, ihanan tytön 3 vuotis-syntymäpäivä juhlahumua ja perheen kesken Hoplopissa riekkumista sekä tietenkin ihan kotona oloa lasten ehdoilla.

Nyt tämä alkava viikonloppu on meidän perheen "tyttöjen" aikaa, sillä isäntä lähti Joensuuhun viettämään omaa laatuaikaansa jokkiksen parissa. Suunnitelmissa on ulkoilua, leikkejä ja leipomista. Eilen vanhemman lapsukaisen kanssa teimme lihapiirakkaa, nam. Ohje on aika perinteinen, mutta toimiva.
Lihapiirakka
Ohje
Taikina:
150 g voita
4 dl jauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl suokaa
1 prk maitorahkaa (250g)
Nypi pehmeän voin joukkoon kuivat aineet ja laita jääkaappiin odottamaan, kunnes täyte valmistunut.
Täyte:
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
300g naudanjauhelihaa
2 dl keitettyä riistiä
mausteita oman maun mukaan
(1 kanamuna voiteluun ja 1,5dl emmetal-juustoraastetta)

Valmista täyte paistamalla pilkottu sipuli ja lisää joukkoon ruskistumaan jauheliha.
Kun jauheliha kypsää lisää joukkoon murskatut valkosipulin kynnet ja mausteet sekä keitetty riisi.
Ota jääkaapista taikina ja kauli se leivinpaperin päällä levyksi. Lisää täyte keskelle taikinaa ja kumoa leivinpaperia apuna käyttäen taikina päälle. Nipistä taikinan päät keskelle piirakkaa kiinni ja voitele kanamunalla.
Halutessasi lisää juustoraastetta taikinan päälle.
Paista uunissa keskitasolla 175 asteessa n 35-40 min.
Anna jäähtyä ja nauti :)
Postista tuli alkuviikosta uusin Maku -lehti, jonka ajattelin nyt lukea, kun molemmat lapset nauttivat omasta laatuajastaan päiväunillansa. Toivon saavani inspiraatiota arjen ruuanlaittoon vaihtamalla perussettiä vaikka johonkin uuteen reseptiin, jota ei ole aikaisemmin tullut kokeiltua. Kansi on ainakin lupaava lehdessä, sillä siinä mainostetaan "12 uutta ideaa KOKO PERHEEN PASTAT". Toiveikkaana avaan lehden, kun en sitä aikaisemmin ole tällä viikolla vielä kerennyt avaamaan :)

Tämä äiti kiittää ja kuittaa, palataan taas!


2 kommenttia: